Fogadjátok szeretettel februári hírlevelünket!
|
|
|
|
|
|
Tortarecept |
|
Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy tortareceptet; amelyet Balogh Barbarától, a csornai Fogyatékosok Napközi Otthonának serény fiataljától kaptunk. A receptet Barbara is elkészítette, amelyből családja jóízűen fogyasztott. |
|
Almatorta
A töltelék elkészítéséhez 2 kg negyedekre vágott, magozott almát 2 csomag vaníliás cukorral és 2 db citrom levével pároljuk meg. Hűtsük ki, ízesítsük mazsolával. A tésztához 2 dl langyos vízben keverjünk el 2 dkg élesztőt 1 teáskanál mézzel, Szitáljuk meg 30 dkg búza és 10 dkg tönkölylisztet. Keverjünk bele 10 dkg cukrot, 20 dkg teavajat, 1 csipet sót és reszelt citromhéjat. Adjuk hozzá az élesztőt, majd 4 tojássárgáját, és a masszát dolgozzuk simára.Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy gyümölcstortaformát. Szurkáljuk meg, szórjuk meg 2,5 dkg zabkorpával, kenjük meg 1 evőkanál baracklekvárral. Öntsük rá a tölteléket. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig süssük.
Jó étvágyat!!
|
|
|
|